Wilt u een zwembad zonder chloor? Wilt u schoon, veilig en kraakhelder zwemwater vergelijkbaar met drinkwater? Dit is mogelijk met moderne technieken en een optimale filterinstallatie. Aquamasters is gespecialiseerd in waterbehandeling en kan ieder (nieuw of bestaand) zwembad ombouwen tot een chloorvrij zwembad!

Hoe werkt een Chloorvrij zwembad?

De DA-GEN is een hydrolyse apparaat, niet te verwarren met zoutelektrolyse. Met magnesiumchloride (MgCl2) als activator, worden zeer effectieve oxidanten gegenereerd genaamd vrije radicalen (ook wel OH Radicaal of Hydroxyl Radicaal genoemd). Deze zeer (re)actieve zuurstofradicalen (OH en O) oxideren organische stoffen volledig én genereren geen desinfecterende bijproducten.

De DA-GEN biedt hiermee een uiterst geavanceerde manier van oxideren. De vrije radicalen zijn slechts kort actief en vervallen in enkele seconden waardoor er nog steeds behoefte is aan een desinfectiemiddel. Dit middel moet continue aanwezig zijn om de depotdesinfectie in het zwembad zeker te stellen. Om die reden produceert de DA-GEN naast de radicalen, ook een hele kleine hoeveelheid chloor. Met een goed ingericht Daisy+ systeem is een chloorgehalte van slechts 0,1mg/liter al voldoende toereikend om een privé-zwembad te desinfecteren. Dat is haast drinkwaterkwaliteit waardoor wij spreken van ‘zwemmen in drinkwater’! Het chloor in het zwemwater is nauwelijks nog waarneembaar en het zwemwater is glashelder terwijl het vrij is van schadelijke desinfectie bijproducten. Een zwembad zonder chloor? Doel bereikt!

Wilt u meer weten over een Chloorvrij zwembad?

De techniek voor een chloorvrij zwembad is toe te passen op vrijwel elk zwembad. Het systeem is standaard zeer compleet maar ook uit te bereiden zodat uw zwembad te bedienen is met uw smartphone of pc. Om de techniek optimaal toe te passen plaatsen wij een complete pomp/filter installatie en nieuw waterbehandelings-systeem, ideaal dus voor renovatie of nieuwbouw. Ook is het systeem zeer geschikt voor binnen zwembaden door het lage chloor en chemicaliën gehalte in het zwemwater

Wilt u meer informatie over een chloorvrij zwembad? Aquamasters is uw specialist! U kunt het gemakkelijk en snel informatie opvragen via onze contactpagina of bel naar 085-0654830.