Stoomcabine

stoombad op maat

Stoomcabine, hammam of stoombad?

Een stoomcabine , stoombad op maat of hammam begint steeds populairder te worden. Zowel op openbare ruimtes als bij mensen thuis is er meer vraag naar de wellness ervaring van een stoomcabine of hammam. In de volksmond kan hammam ook een badhuis betekenen dus daarom praten we verder over stomen of stoomcabine. Het verschil met een traditionele sauna is dat bij een hammam sauna of stoomcabine de hoge temperaturen worden gecombineerd met stoom en een hoge luchtvochtigheid. De vochtigheid in de ruimte draagt de warmte lucht beter dan droge lucht in een sauna dus kan een stoomervaring intenser aanvoelen dan een traditionele sauna. De temperatuur in een stoomcabine zal tussen de 45-55 graden zijn en bij een sauna kan dit wel oplopen tot over de 100 graden.

Stoomcabine kopen

stoomcabine inbouwen

Er zijn uiteenlopende redenen om een stoomcabine te kopen. Wat algemeen bekend is dat een stoomcabine een positieve invloed heeft op het lichaam en geest. De combinatie van warmte en vocht verlicht de botten en spieren en zorgt voor een aangename zachte huid.

Aquamasters levert standaard cabines met de bijbehorende stoomunit. Dit kan een stoomcabine zijn die enkel gemonteerd hoeft te worden. Maar het kan ook een cabine zijn die daarna betegeld kan worden. Of een combinatie van een stoomcabine en douche. Wij werken enkel met gerenommeerde merken en ons huismerk is Cleopatra. Echter zijn wij niet gebonden aan een enkel merk en kunnen wij ieder merk naar wens leveren, onderhouden of repareren. Het is echter gebleken dat de kwaliteit en betrouwbaarheid van de producten van Cleopatra aan onze eisen voldoet. Wilt u meer informatie? Of heeft u interesse in een stoomcabine? Neem contact op.

Stoombad op maat 

stoombad op maat

De ultieme luxe op het gebied van hammam of stoomcabines is een cabine op maat. Het stoombad wordt geheel naar uw wensen ontworpen en gebouwd. De stoombaden worden vaak voorzien van glas-mozaïek maar kan in verschillende manieren worden afgebouwd. Zoals genoemd het wordt naar wens van de klant gebouwd. Een stoombad op maat kan in een privé wellness maar ook in een openbare ruimte geplaatst worden.

Stoomcabine onderhoud

Om de werking van een stoomcabine te kunnen garanderen is het belangrijk dat er tijdig onderhoud wordt uitgevoerd. Een stoomcabine bestaat uit meerdere onderdelen welke bij gebruik intens worden belast. De stoomunit heeft onderhoud nodig anders kunnen de elementen kapot raken en kortsluiting veroorzaken. Houdt u daarom aan de voorschriften uit de handleiding of laat het onderhoud tijdig uitvoeren door een professional. Wilt u het onderhoud laten uitvoeren door één van onze experts? Neem dan contact op.

Stoomcabine reparatie

Aquamasters kan vrijwel ieder merk, type en soort stoomcabine of stoomunit repareren. Echter werken wij niet aan merken die gevaarlijke situaties op kunnen leveren. Door de populariteit van de stoomcabine wordt de markt soms overspoeld met stoomcabines die niet voldoen alle reglementen. Dit betekend vaak ook dat er geen onderdelen te krijgen zijn voor deze vaak onbekende merken. Desalniettemin kunnen onze monteurs proberen te oorzaak van het probleem met de stoomcabine op te zoeken. En indien mogelijk de stoomcabine te repareren. Uw stoomcabine laten repareren door een professional? Neem direct contact op.