Energiebesparing openbaar zwembad

Energiebesparing openbaar zwembad lastig? Niet bij Aquamasters!

Een onderdeel waar bij veel openbare zwembaden helaas vaak niet aan wordt gedacht is energiebesparing. Energiebesparing bij een openbaar zwembad kan veel opleveren. Het besparen kan op veel verschillende manieren. De beste manier om een zo duurzaam mogelijk zwembad te bouwen is als er vanaf de bouwtekening rekening is gehouden. Indien dit niet meer mogelijk is zijn er nog veel manieren en mogelijkheden om te besparen op bestaande zwembaden. Wij kunnen u diverse cases laten zien waarbij er flink is bespaard op de kosten.

energiebesparing openbaar zwembad

Het is vaak belangrijk om eerst te kijken naar waar het meeste energieverbruik is bij een openbaar zwembad. Meestal zijn de verwarming van de ventilatie in een binnenruimte en de verwarming van het zwemwater de grootverbruikers. Ook kunnen de pompen en andere elektromotoren een aanzienlijk aandeel hebben in het stroomverbruik. Om dit verbruik terug te dringen zijn er verschillende mogelijkheden zoals het beter isoleren van de zwemruimtes of beter isoleren van het zwembadwater. Of te kijken naar een andere manieren van verwarmen. Het gebruik van een frequentieregelaar op elektromotoren. Het aanpassen van verouderde verlichting naar energiezuinige en duurzame LED verlichting. Dit zijn slechts enkele voorbeelden welke door een professional vrij gemakkelijk zijn toe te passen in bestaande situaties.

Hoe bouw je een duurzaam openbaar zwembad?

Een nieuwbouw openbaar zwembad is de ideale situatie om te beginnen met besparen. Een investering bij de aanbouw kan in de toekomst jaarlijks de investeringskosten opbrengen aan besparing. Denk aan de bovengenoemde oplossingen die ook zijn toe te passen bij een bestaande situatie. Maar andere methodes zoals het terugwinnen van warmte die vrij komt tijdens het spoelen. Of terugwinnen van warmte die vrijkomt bij de ventilatie/klimaatbeheersing. Het is daarom belangrijk dat voor de start van de bouw er voldoende advies wordt ingewonnen welke investeringen er nodig zijn om te besparen maar om ook een duurzaam eindproduct neer te zetten dat ook nog milieu-verantwoordelijk is.

energie besparing openbaar zwembad

Wilt u ook besparen op energie en verbruikskosten?

Wilt u meer weten wat er mogelijk is op het gebied van energiebesparing openbaar zwembad? Wij adviseren geheel gratis en een offerte wordt ook gratis op maat voor u opgesteld.

Wij werken voor hotels, campings, VVE, gemeentes, particulieren, instellingen, fondsen, zorginstellingen, sauna’s, pretparken, etc etc.

Vraag een geheel vrijblijvende afspraak aan via onze contactpagina.

Of bel direct met één van onze specialisten via 073-2032299

Energiebesparing zwembad hotel, Energiebesparing zwembad camping, Energiebesparing zwembad VVE, Energiebesparing zwembad gemeente, Energiebesparing zwembad sauna, Energiebesparing zwembad pretpark. Besparen zwembad, Besparen zwembadtechniek