WHVBZ

Wet hygiëne en veiligheid badinrichtingen en zwemgelegenheden = WHVBZ

Dit betekent eigenlijk de regelgeving rondom openbare zwembaden en wellnessruimtes. Wat betekent de WHVBZ nu eigenlijk voor een bedrijf of instelling dat actief is op het openbaar gebied van zwembaden? Er zijn bepaalde regels waaraan u zich als bedrijf of instelling aan moet voldoen. De wetgeving veranderd continue en de WHVBZ regelgeving valt onder straks onder de Omgevingswet. 

whvbz

Als er niet aan deze regels wordt voldaan dan kan de provincie of gemeente uw zwembad of bedrijf sluiten voor een nader te bepalen tijd. Ook kunnen er boetes worden uitgeschreven, het gaat inmiddels om de gezondheid van burgers die gebruik maken van uw gelegenheid! De regels zijn erg uitgebreid en u dient al exploitant van een zwembad of wellness gelegenheid aan deze wet te voldoen. U kunt zich hierop goed voorbereiden en uw personeel hierin scholen. Wilt u meer weten? neem contact op met een specialist.

Denk hierbij aan openbare zwembaden in hotels, wellnesscentra, campings, zorginstellingen etc. Wij kunnen voor iedere situatie en iedere gelegenheid met u meedenken en een passend advies uitbrengen. Met het juiste advies en het juiste beheer kunt u gemakkelijk aan al deze voorwaarden voldoen. Ook is er de mogelijkheid om het zwembad keurmerk te ontvangen veilig en schoon.

whvbz

De WHVBZ regels worden met enige regelmaat aangepast, vernieuwd en verscherpt! Indien u hier advies over wilt zodat u ten alle tijden goed voorbereid bent op de nieuwe regels neem dan contact met ons op of bel direct op 073-2032299.

Wij kunnen u geheel vrijblijvend adviseren en informeren!