Zwembad Schoonmaken

Het zwembad schoonmaken en schoonhouden is een van de belangrijkste onderdelen van het zwembadonderhoud.

Het zwembad schoonmaken is vaak een vervelende klus, zeker met een buitenzwembad waarin bladeren, zand, beestjes en nog veel meer in het zwembad komen. Toch is het belangrijk om tijdens het zwemseizoen dit wekelijks bij te houden. Er zijn diverse producten en oplossingen die ervoor kunnen zorgen dat u het zwembad schoonmaken een minder tijdrovende klus wordt. En hoe goed het zwembad ook schoongemaakt wordt vergeet nooit de waardes van zwembad water op peil te houden en zorgen dat de filter goed gespoeld wordt zeker tijdens en na het stofzuigen!

zwembad schoonmaken

Mogelijkheden om het zwembad schoonmaken makkelijker te maken

Het schoonhouden van het zwembad wordt al voor het grootste gedeelte gedaan door de filteringsinstallatie, het is ook mogelijk om hierop een bodemzuiger aan te sluiten die het vuil van de bodem naar de filter zuigt. Hierbij moet u echter wel met enige regelmaat het filtermandje van de zwembadpomp en het filter schoonmaken.

Een andere oplossing is een mooi staaltje techniek; een automatische bodemzuiger met eigen vuilfilter. Deze bodemzuigers zijn er in verschillende uitvoeringen beschikbaar modellen die zowel de wanden, trap en de bodem reinigen of modellen die enkel de bodem schoonmaken. Afhankelijk van het vuil dat veel in uw zwembad voorkomt kunnen wij een gepaste oplossing bieden.

Mocht het zo zijn dat na het zomerklaar maken van het zwembad er nog veel blad in het zwembad bevind zijn hier ook oplossingen voor. Een oplossing om te voorkopen dat er veel blad in het zwembad komt is een bladernet tijdens de periode dat het zwembad winterklaar is. En er zijn speciale chemicaliën beschikbaar die ervoor zorgen dat het blad verpulverd en gemakkelijk kan worden schoongemaakt door de filterinstallatie.

zwembad schoonmaken

Aquamasters biedt u ook de mogelijkheid om het zwembad door ons te laten schoonmaken. Onze ervaren monteurs zorgen ervoor dat het zwemwater in optimale conditie door dit te controleren en bij te stellen indien nodig. Ook zorgen wij ervoor dat het zwembad bladervrij wordt gemaakt. Naar uw wensen kan dit tijdens het zwemseizoen 1 keer per week of per maand gebeuren. Aquamasters het zwembad schoonmaakbedrijf dat door heel Nederland werkt!

Wilt u meer informatie over producten die uw zwembad schoonmaken of de mogelijkheid om het uit handen te geven?

Neem contact op voor meer informatie of een vrijblijvende kostenindicatie.