Kosten zwembadaanleg?

Wat kost het nou om een zwembad te laten inbouwen? Of wat kost het om een zwembad aan te laten leggen? Aquamasters probeert klanten altijd een zo duidelijk mogelijk prijsopgaaf te geven waarin alle onderdelen van het zwembad duidelijk in zijn opgenomen. De kosten van zwembadaanleg kunnen erg variëren. De basisprijzen van een klein zwembad beginnen ongeveer vanaf € 19.000,-.

Hoe groter een zwembad hoe meer kosten er aan verbonden zijn dus hoe duurder het zwembad is. Ook aan het verschil in afwerking extra kosten met zich meebrengen. Denk hierbij aan verschil van materiaal kosten zoals polyester, liner, rvs, folie of tegels. Ook wat voor soort afdekking er op het zwembad moet komen kan bepalend zijn voor de prijs van een zwembad. De prijzen van zwembadbouw variëren ook door de manier waarom het zwembad gebouwd wordt. Bijvoorbeeld een prefab of bouwkundig zwembad.

Veel mensen denken dat een zwembad simpel te bouwen is, echter zijn er veel zaken waarbij rekening moet worden gehouden bij zwembadaanleg. De kosten van het laten aanleggen van een zwembad kunnen hierdoor ook oplopen. Een goed zwembad dient op de juiste wijze te worden aangelegd en er dient rekening te worden gehouden met de doeleinden van het zwembad en de wensen van de klant.

Correcte informatie is belangrijk

Om een goed zwembad te bouwen dient men voor de bouw rekening te houden met alle randzaken. Ook alle onderdelen van het zwembad dienen te worden besproken. Van afwerking tot verwarming en afdekking over al deze zaken dient men te hebben nagedacht voor de bouw van het zwembad. Achteraf zaken aanpassen is vaak kostbaarder dan het in 1 keer goed te doen. Daarom is het ook belangrijk dat de informatie die u als klant krijgt correct is. De ene zwembadbouwer is de andere niet. En de bouwwijze is niet overal gelijk, dit resulteert vaak in ontevredenheid van de klant. Soms is een goedkoper zwembad dus een duurkoop omdat de eindgebruiker niet tevreden is of het zwembad niet naar behoren werkt. Zorg dat u uw feiten juist heeft en kies voor kwaliteit en duurzaamheid!

Wilt u tips, advies, of meer weten over de kosten van zwembadbouw?
Neem contact op met één van onze experts.

Leave a Reply